Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πολλές εταιρείες επενδύουν σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Ντουμπάι. Εάν δεν έχετε νοικιάσει ποτέ αυτοκίνητο εκεί, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μερικές σημαντικές συμβουλές. Πρέπει επίσης να είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες οδήγησης και τις γενικές πολιτικές σχετικά με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα ΗΑΕ. Ας δούμε τις συμβουλές που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη πριν νοικιάσετε αυτοκίνητο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Μην πάρετε το όχημα εκτός των ΗΑΕ

Δεν μπορείτε να πάρετε το νοικιασμένο αυτοκίνητο εκτός ΗΑΕ. Με άλλα λόγια, οι κανόνες και οι κανονισμοί απαγορεύουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα εκτός των ορίων των ΗΑΕ. Ωστόσο, εάν λάβετε άδεια από τις αρχές και ακολουθήσετε τη Νομική διαδικασία, επιτρέπεται να το μεταφέρετε εκτός των ΗΑΕ Μηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου.

2. Γνωρίστε το Ασφαλιστήριο

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εάν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καταστραφεί ή χαθεί, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν θα παρέχει κάλυψη για αυτό. Επομένως, μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σχετικά.

3. Πρέπει να έχετε Εγγεγραμμένη Άδεια Χρήσης

Αν θέλετε να οδηγείτε αυτοκίνητο στο Ντουμπάι, πρέπει να έχετε εγγεγραμμένη άδεια. Ωστόσο, εάν έχετε διεθνή άδεια οδήγησης, δεν χρειάζεται να λάβετε άδεια οδήγησης ΗΑΕ. Εάν είστε τουρίστας και θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Ντουμπάι, πρέπει να λάβετε μια έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης μαζί με την αρχική σας άδεια οδήγησης.

4. Καταθέσεις ασφαλείας

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης ενδέχεται να σας ζητήσουν να πληρώσετε μια εγγύηση πριν σας δώσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Είστε ελεύθεροι να πληρώσετε με την πιστωτική σας κάρτα ή με μετρητά.

5. Ελάχιστο όριο ηλικίας

Η ελάχιστη ηλικία για έναν οδηγό στο Ντουμπάι είναι τουλάχιστον 25 ετών.

6. Διαβάστε τις Πολιτικές ατυχημάτων

Εάν τύχει να έχετε ατύχημα ενώ οδηγείτε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο στο Ντουμπάι, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως την αστυνομία, ειδικά εάν το όχημα είναι κατεστραμμένο. Μπορεί επίσης να θέλετε να ενημερώσετε την εταιρεία ώστε να μπορέσει να χειριστεί το θέμα ή θα πρέπει να πληρώσετε για τις ζημιές.

7. Κανόνες προστίμων κυκλοφορίας

Αν παραβιάσεις τους κανόνες κυκλοφορίας κατά λάθος, θα πληρώσεις το πρόστιμο και όχι η εταιρεία ενοικίασης. Επομένως, μπορεί να θέλετε να το έχετε υπόψη σας.

8. Χρεώσεις επιπλέον διευκολύνσεων

Το τέλος ενοικίασης θα είναι υψηλότερο εάν το αυτοκίνητο διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά. Έτσι, ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο συνοδεύεται από το τέλος ενοικίασης.

9. Διαβάστε σχετικά με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις της Εταιρείας

Πριν νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Ντουμπάι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας ενοικίασης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε κοινά προβλήματα και να απολαύσετε ένα δικαίωμα χωρίς προβλήματα. Επομένως, το να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε έγγραφα πολιτικής είναι μια εξαιρετική ιδέα.